Florinda’s tweede keus

Cover F2K met randFlorinda loopt met haar vriend Fernando op straat, als hij wordt aangevallen en mishandeld door drie mannen. Fernando overlijdt als gevolg van die mishandeling. De ontredderde Florinda weet dat haar vader achter de aanslag zit, maar houdt haar mond daarover. De politie is in het bezit van een bloedmonster van een van de belagers, maar de daders worden niet gevonden en het dossier wordt gesloten.

Vijftien jaar later, Florinda is inmiddels advocaat, komt Roy, Fernando’s neef, naar Nederland om in Leiden te gaan studeren. Vanwege de gelijkenis met haar grote liefde, valt zij als een blok voor hem. En dan heropent de politie het dossier…

Deze roman van Jacques Hermelijn vertelt over een jonge, Nederlandse vrouw, die moet kiezen tussen de loyaliteit aan haar racistische vader en de gepassioneerde liefde voor een medestudent uit Curaçao. Het is een kleurrijk verhaal over rassenhaat en doodslag, maar ook over tijdloze liefde en trouwe vriendschap, dat zich in Den Haag en op Curaçao afspeelt.

Bestel ‘Florinda’s tweede keus’ hier.

Advertenties